3 Vitale tips voor het coachen van kinderen

Begin je net als kindercoach? Dan ben je vast en zeker op zoek naar enige woorden van advies om aan de gang te gaan met een bloeiende loopbaan waarbij je kinderen verder onderweg helpt! Het voor het eerst kinderen coachen is een tijd waarin overtuigingen, normen en filosofieën op het gebied van coaching nog maar net beginnen te ontstaan. Om dit proces te versnellen, zijn hier 3 belangrijke dingen die jouw coachingsreis kunnen helpen. We hopen dat je ze nuttig vindt.

1. Attitude is belangrijker dan technische kennis

Wees bij het coachen van kinderen niet bang of zenuwachtig omdat je niet genoeg weet over de technische zaken. Technische kennis zal op kinderen geen indruk maken, maar passie, enthousiasme en sympathie wel! De energie die je vrijgeeft wanneer lesgeeft kan vaak belangrijker dan wat je onderwijst. Hoewel de twee elkaar niet uitsluiten en het natuurlijk essentieel is om de basis te leren, is het vooral belangrijk om de focus te leggen op het ontwikkelen van je coaching stijl, in plaats van de coaching inhoud.

2.  Zorg voor duurzame ontwikkeling

In het coachen van kinderen is het belangrijk dat je extra aandacht besteed aan langetermijnontwikkeling. In je coaching moet het duidelijk zijn dat het niet alleen om winnen gaan, maar om tevreden te zijn met het hebben van plezier en het delen ervan. Zorg er ook voor dat kinderen begrip krijgen om geduld uit te oefenen en op de hoogte worden gebracht van duurzame resultaten. Een focus op langetermijnontwikkeling brengt een totaal andere en meer kindvriendelijke benadering van coaching met zich mee. 

3. Doe je werk met uitbundigheid en enthousiasme 

Kinderen hebben veel baat bij coaches die enthousiasme uitstralen. De energie van de coach wordt doorgegeven aan de groep, daarom moet je glimlachen en opgewonden overkomen. Wees een artiest in het omgaan met kinderen en verheug je op de coachingssessies die je tegemoet gaat. Zeg hen dat je blij bent dat ze er zijn en laat ze weten dat je je verheugt op de momenten samen. Als de kinderen begrijpen dat je het leuk vindt wat je doet, zullen ze zich aangetrokken voelen om met diezelfde enthousiasme voor de dag te komen! 

Een opleiding tot coach volgen? Kies voor TC Academy! 

Als je het in je hebt om je te verdiepen in de wereld van coaching om te verbinden met jezelf en met elkaar, maak dan kennis met de diverse Post HBO-opleidingen van TC  Academy. Hier vind je uiteenlopende coachingsmogelijkheden, van een opleiding tot kindercoach tot loopbaancoach, en ga je aan de slag met een persoonlijke aanpak en studeer je af in de praktijk om het vak professioneel in uitvoering te brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *